Dve žene spašene nakon što su PET MESECI plutale Pacifikom (video)

Dve žene i njihova dva psa spašeni su kada su u sredu, nakon što se maju ove godine pokvario njihov brod nasred Pacifika. Američka mornarica izvestila je kako su Dženifer Apel i Taša Fuiaba otkrivene na udaljenosti većoj od 1400 kilometara od Japana, a otkrila ih je posada ribarskog broda iz Tajvana.

Američki ratni brod Ašland, koji je sprovodio rutinsku patrolu pomogao je unesrećenoj posadi i tajvanskom brodu kako bi svi bili smešteni na sigurno.

Apel i Fuiaba krenule su na plovidbu sa svojim psima iz Havaja prema Tahitiju još na proleće. Nakon spašavanja, izjavile su kako im se brodski motor pokvario 30. maja, ali su verovale kako će uz pomoć jedara uspeti da dođu do kopna, ali to se ipak nije dogodilo.

Nakon dva meseca na otvorenom moru, devojke su počele da odašiljaju signale za spašavanje, međutim, ni jedan brod nije se nalazio dovoljno blizu da bi primio njihove pozive u pomoć. Aple je rekla da su preživele isključivo radi zaliha vode koje su ponele sa sobom, kao i hranom za jednogodišnje putovanje.

„Zahvalna sam na svemu, spasili su naše živote. Kada smo videli američku posadu, osetile smo pravo olakšanje.“, kazala je Apel nakon spašavanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pacifikspasavanjezene
Komentari (0)
Dodaj komentar