Ekstremno peglanje

„Svetu je potrebno što više ovako glupih ideja“, kaže 23-godišnji Džejms iz Bristola, jedan od ljubitelja novog ekstremnog sporta – peglanja u svim uslovima i na najbizarnijim mestima. Sve je započelo pre pet godina, kada je Fil Šo, 27-godišnji web dizajner i strastveni alpinista, zaboravio da opegla košulju, pa je to uradio na licu mesta – na planini.

Ovakva aktivnost mu se izuzetno svidela, pa je košulje počeo da pegla na najrazličitijim mestima: na leđima krave, na skijama, u kanuu… Uskoro je ovaj neobični sport počeo da privlači i ostale ljubitelje ekstremnih aktivnosti, pa danas njih oko 200 ne propušta priliku da ponese dasku za peglanje, gde god da krenu.

Prema rečima oca ekstremnog peglanja, ovaj sport kombinuje naporne aktivnosti na otvorenom, sa zadovoljstvom nošenja sveže opeglane košulje. Zahtevan sport koji podrazumeva i vucaranje daske pored osnovne opreme sve je popularniji, a u pripremi je i svetsko prvenstvo, koje će se održati u Minhenu u septembru ove godine, kada će takmičari iz 10 zemalja „ukrstiti“ svoje daske za peglanje i pokazati da su svetu zaista potrebne glupe ideje.

Nekorisna, ali zabavna adresa:

  • Extremeironing.com

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar