Festival jagoda

Dvadeset peti godišnji festival jagoda održan je 17. i 18. maja u Kaliforniji.
Uz muzičku zabavu, preko 300 izlagača, 50 štandova s poslasticama od jagoda, s nadmetanjima i promenadom jagoda bila je to savršena proslava ovog ukusnog voća. Bilo je tu raznih specijaliteta od jagoda, od pice i naćosa do svilenih bombona, piva, vina, sladoleda, kolača i torti. Napravljena je i velika torta od jagoda za koju je utrošeno 3.000 patišpanja, kilogrami i kilogrami iseckanih jagoda, 275 celih jagoda i 1.500 konzervi šlaga.
Organizovana su razna predavanja o jagodama, njihovom zdravom delovanju na čovekov organizam, vitaminima koje sadrže, prisustvu jagoda u velnesu, dekorisanju torti s jagodama, održavanju vrta s jagodama, receptima o zdravoj ishrani s jagodama i drugom.
Koncerti su održavani sve vreme festivala na dve centralne bine, a mogli su se čuti zvuci muzike četrdesetih i pedesetih godina, kantrija, roka i latinske salse.
Ponuđeno je i rešavanje zagonetke o jagodama, a potom i osvajanje zanimljivih nagrada i suvenira – s jagodama, naravno. A glavna nagrada bila je vikend za dvoje.
Zemlja jagoda za decu je magično mesto za najmlađe posetioce. Deca su imala priliku da se voze na vrteškama, safari vozu i brodu. A mogli su da posete i muzej jagoda.
Izlagači iz deset zemalja širom sveta svake godine dolaze na festival jagoda u Kaliforniji kako bi prikazali svoja prava mala umetnička dela. Tako ste mogli videti razne mozaike, skulpture od drveta, kućice za ptice, slike, predmete od keramike, dečje slagalice. Sigurno biste našli nešto za svoj ukus.
Održana su i razna nadmetanja u vezi s jagodama. Da li ste ikada poželeli da bacite nekome u lice tart od jagoda? Znate li koliko pita od jagoda se može pojesti za 60 sekundi bez korišćenja viljuške? Nagrađivana su i najbolja jela od jagoda.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

festivaljagodekalifornijazabava
Komentari (0)
Dodaj komentar