Fotografiju Ajnštajna sa isplaženim jezikom dobro znamo, a evo šta se krije iza nje (video)

Sigurno ste već videli ovu fotografiju slavnog fizičara Alberta Ajnštajna u neobičnoj pozi – isplaženog jezika. Možda ste pomislili da se radi o jednoj od brojnih fotomontaža koje kruže internetom, ali je istina drugačija.

Fotografija je zaista autentična. Ali kojim povodom se ovaj genijalni fizičar tako opustio?

Stvarna priča ide ovako: Za 72. Ajnštajnov rođendan,14. marta 1951. godine, prijatelji i kolege pripremili su mu proslavu proslavu u Prinston klubu. Na zabavu su stigli brojni gosti, kao i fotografi medija, prenosi Express.hr.

Pri kraju proslave Ajnštajn je već bio prilično izmoren. Ali je obavljao dužnost domaćina i spremno pozirao fotoreporterima. Na kraju se jedan njegov prijatelj ponudio da ga odveze kući s proslave. I taman kad je profesor Ajnštajn ulazio u vozilo, jedan je fotoreporter povikao: – Da li može još jedna fotografrafija?-

Fotograf Art Sase koji je zabeležio taj trenutak tvrdi da se Ajnštajn posle njegovog pitanja okrenuo i isplazio jezik, a on je okinuo fotografiju koja je postala slavna.

Fotografija se dopala i samom Ajnštajnu, koji je od fotografa naručio čak devet primeraka, od kojih je neke iskoristio za slanje čestitki.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Albert Ajnštajnfotografija
Komentari (0)
Dodaj komentar