Gospodin savršeni

Muškarci iz našeg svakodnevnog okruženja posmatraju i osluškuju šta je to što se sviđa ženama i sve manje su sigurni da znaju odgovor na to pitanje. Da li žene znaju kakvi im se muškarci dopadaju? Poruka koju šalju ne glasi više: obezbedite nam hranu, siguran krov nad glavom i sigurnost u surovom svetu.

Kako su se menjale spoljašnje okolnosti, evoluirao je i mozak. Još uvek postoji slabašni impuls da pater familijas treba da bude sposoban da brine o svojoj porodici, ali sve je veći broj osvešćenih žena, koje zasukanih rukava, radeći u dve smene, prehranjuju i sebe i decu. To žene ipak ne sprečava da maštaju o svom princu na belom konju ili o dobrom automobilu. Ovaj Supermen trebalo bi da izgleda savršeno a uz to da bude i bogat. Valjalo bi ako ne bi zaboravljao rođendane i važne datume u njenom životu, a podrazumeva se da donosi cveće i kada nije Osmi mart.

Žene očekuju sledeće: da zna da promeni pelene detetu, da ume da skuva ručak – a da to nisu pržena jaja, i da je spretan s aparatima za domaćinstvo. On mora da bude nežan, da razgovara s njom, da pokazuje svoja osećanja, da je razume, da je uteši, da joj u svakoj prilici bude prijatelj i oslonac. Treba da je nežan prema deci, da ume da se igra s njima, da im bude uzor i autoritet, da ih uči i podstiče.

Stvarnost je da su današnji muškarci suočeni s likom sopstvenog oca, koji se ponaša po principu prošlovekovnog modela, da žele da se dopadnu modernoj ženi – koja je mnogo zahtevnija od njihove majke, i da su zbunjeni. Dvoume se da li da budu mačo, nežni, sportski ili intelektualni tip. Srećom, žene imaju različite ukuse kada su muškarci u pitanju, pa shodno tome i biraju različite partnere. Današnji muškarci su pomalo u defanzivi. Savremenu, odlučnu, samosvesnu i samostalnu ženu sve više doživljavaju kao protivnika, a sve manje kao partnera. Mlade devojke im za to daju sve više povoda. One jednostavno ne čekaju da muškarac preuzme inicijativu, već to čine prve kada sretnu pravog, ili ako misle da je to pravi.

Kako vreme prolazi, sve je jasnije da nisu u modi muškarci lovci, već muškarci lovine. Muško-ženski odnosi jesu evoluirali, ali se ne zna ko je u toj igri dobio, a ko izgubio.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar