Grad zagušen zbog krofni

Kompanija "Krispy Kreme" optužena je da je zagušila gradski kanalizacioni sistem u gradu Ferfaksu, država Virdžinija, SAD.
Zvaničnici iz severne Virdžinije optužuju "Krispy Kreme" krofne za zapušavanje kanalizacije.
Predstavnici okruga Ferfaks tvrde da je ova kompanija oštetila gradski kanalizacioni sistem tako što je u gradsku kanalizaciju bacala kvasac i masnoću iz svoje fabrike u Lortonu.
Zvanični predstavnici ovog okruga podneli su tužbu pošto je ova kompanija odbila da plati račun od 1,9 miliona dolara zbog naknade štete i izvođenja neophodnih popravki na kanalizacionom sistemu.
Predstavnici kompanije "Krispy Kreme" odgovaraju da su ove optužbe neosnovane.
U optužbi se navodi da je šteta prouzrokovana "bacanjem prekomernih količina visokokorozivnog otpada, masti od krofni i drugih zagađivača".
Pored toga, navodi se da su začepljene cevi popucale i procurile, a sve to prouzrokovalo je zatvaranje kanalizacionog sistema u južnom delu Ferfaksa.
Okrug Ferfaks graniči se s američkom državom Vašington. A zvanični predstavnici okruga kažu da su radnici vodovoda i kanalizacije ubacili kamere u unutrašnjost kanalizacionih cevi kako bi pokazali naslage masti, ali su se i kamere zaglavile u toj masi. Pogađate i sami zašto.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

krofnezabavazanimljivosti
Komentari (0)
Dodaj komentar