Gricni me strasno

 

Dok je Antonije zrnima grožđa osvajao Kleopatru, danas se u umetnosti zavođenja najviše koristi vino. Za afrodizijake su znale sve stare civilizacije, a sama reč potiče od imena Afrodite, grčke boginje ljubavi. Evo najjačih ljubavnih zalogaja.

Ostrige – ovu najpoznatiju hranu ljubavnika koristili su još stari Rimljani. Kazanova je voleo da prislanja školjku ženama na usne dok se smeju, gleda kako usisavaju jezgro, a onda sočno pritisne i svoje usne na njihove. Ostrige idu odlično s šampanjcem i penušavim vinima.

Avokado – Asteci su verovali da ima vrlo snažno dejstvo, pa je seoskim ženama bilo zabranjeno da izlaze iz kuće u vreme berbe avokada. Katolički sveštenici su ga zabranjivali jer ima izgled delova i muške i ženske anatomije. Odlično ide s vinom sovinjon blank, a pojačava imunitet, snagu i čvrstinu.

Čili – stručnjaci upozoravaju ljude naglašene seksualnosti da ga izbegavaju jer od njega krv ključa. Odličan je u kombinaciji s rizlingom, čija slatkoća ublažava ljutinu čilija.

Med – bio je poznat kao afrodizijak još u petom veku pre naše ere. Čak ga je i Hipokrat prepisivao za uvećanje polne moći. Po svadbenim običajima u nekim kulturama mladoženja ispija med, a odatle i termin medeni mesec, jer su mladenci na bračnom putovanju ispijali napitke od meda. Atila Bič Božji se na svom medenom mesecu medom opio na smrt. Izvanredan je uz muskat, za zajednički doručak ljubavnika.

Čokolada – njena tradicija počinje još kod Asteka i Maja, koji su je smatrali napitkom bogova. Asteci su verovali da ona povećava polnu moć muškaraca i čini žene manje ukočenima. Asteci i Maje priređivali su orgije uz čokoladu. Astečki vladar Montezuma svakodnevno je pio 50 šolja čokolade kako bi bolje opsluživao svoj harem od 600 žena. Bila je redovni sastojak Kazanovinog jelovnika. Dobar pandan slatkogorkom ukusu ljubavi je kombinacija čokolade i vina. Slatkogorke čokolade s visokim procentom kakaoa daju efekat vatrometa kada se kombinuju sa slatkim vinima.

Kavijar – jeli su ga Kazanova, Dostojevski i Raspućin. Najefektniji je kada se kombinuje s votkom.

Beli luk – rimske čarobnice bile su poznate po svojim ljubavnim napicima na bazi belog luka. On ima vrlo jako energetsko dejstvo, čisti krvne sudove, a kao i crni luk čini pravo čudo za libido muškarca, ali i za – njegov dah!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

afrodizijaklibidopotencijaseks
Komentari (0)
Dodaj komentar