Hoće li Amerikanka pobediti na izboru za Mis sveta?

Ovogodišnji izbor za Mis sveta, koji će se održati 16. novembra u Južnoj Africi, po mnogo čemu će biti poseban: prvi put u istoriji takmičenja učestvuje predstavnica Kine, prvi put će događaj biti prenošen uživo na Internetu, i prvi put će gledaoci imati uticaja na konačni izbor.

Mnogi su skloni proceni da će upravo Kineskinja poneti krunu, s obzirom na premijerno učestvovanje u izboru, ali statistike (za sada) ne idu na ruku lepoticama sa Dalekog Istoka – do sada nijedna devojka iz ovog regiona nije proglašena najlepšom. Na kladionicama se trenutno najbolje kotira Amerikanka (na slici, levo), vrlo verovatno zbog osećaja solidarnosti i terorističkih napada u SAD-u.

Kao i prethodnih godina, i ove će posetioci zvaničnog sajta izbora za Mis sveta moći da glasaju, pa će na taj način biti izabrana Mis Interneta. Novina je da će moći da glasaju i putem telefona, a ovako dobijeni rezultati uticaće na konačni ishod – 50% bodova će doneti glasovi gledalaca, a drugu polovinu žiri takmičenja.

Na kladionicama se jako dobro kotiraju i Mis Venecuele (do sada su Venecuelanke bile pet puta krunisane) i Mis Indije (iz jedne od najmnogoljudnijih zemalja četiri pobednice u poslednjih sedam godina). Mi ćemo se kladiti na Tijanu Stajšić (na slici, desno), našu predstavnicu na izboru za Mis sveta, 17-godišnjakinju koja ima crni pojas u karateu i namerava da studira medicinu.

Zvanični sajt takmičenja:

  • Miss World

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar