I pas bi da glasa

Sve optužbe su ipak odbačene u slučaju žene koja je registrovala pravo glasa za svog psa!
Ova neobična priča dolazi nam iz Vašingtona, iz Sjedinjenih Američkih Država. Šta još ti Amerikanci neće smisliti – pomislićete. Ali, da vidimo šta se dogodilo.
Sudija je odlučio da je žena iz predgrađa Sijetla koja je registrovala pravo glasa svog australijskog ovčarskog terijera ipak provela dovoljno vremena u pravnim zavrzlamama.
Džejn Balog je bila optužena za davanje lažne izjave, ali je prošle godine uspešno ušla u žalbenu proceduru povodom ovog neobičnog slučaja.
Sudija Vrhovnog okružnog suda odbacio je optužbu nakon što je Džejn Balog dokazala da je platila 240 dolaza na ime sudskih troškova, kao i da je završila s društvenokorisnim radom koji joj je sud odredio.
Džejn Balog je nakon svega rekla da je registrovala glasačko pravo svog psa Dankana iz protesta zbog postojanja "rupe u zakonu" koja po njenim rečima čini veoma jednostavnom proceduru za registrovanje glasača, tako da i osoba koja zapravo ne postoji može veoma lako da se upiše u spisak glasača.
Ona je dodala da svoje delo nije držala u tajnosti, i da je čak i većem broju zvaničnika koji se bave izborima rekla da je i svog psa upisala u birački spisak.
Međutim, istakla je da njen Dankan nikada nije glasao, to jest nikada nije iskoristio svoje glasačko pravo.
Bilo kako bilo, i ovo je jedan vid protesta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

paspravo glasazabavazanimljivosti
Komentari (0)
Dodaj komentar