Znate li da način na koji držite ruke otkriva vaš karakter

Nobelovac Roger Wolcott Sperry sproveo je za istraživanje koje je pokazalo da ponašanje pojedinca može uvelik da zavisi od toga koji mu je deo mozga aktivniji, leva ili desna polutka, prenose mediji. Proverite na koji način vi držite ruke – instinktivno ih isprepletite i pogledajte gde vam stoje palčevi.

1. Levi palac je gornji
Vi ste praktični i retko kad odlučujete na brzinu. Pre nego što dođete do zaključka, pomno odmerite sve prednosti i nedostatke plana. Teško vas je prevariti jer imate dobru intuiciju i uvek znate kad vam netko laže.

Upravo zbog toga jako cenite prave prijatelje i porodicu, a svi oni često vama dolaze po savet. Ali to ne znači nužno da ste ozbiljni. Baš suprotno, vaš specifičan smisao za humor čini vas privlačnim za sva druženja. Uz to ste i romantičar koji tačno zna kako da šarmira suprotnu stranu.

2. Palčevi u ravni
Verujete da su i najmanje stvari bitne jer je „đavo u detaljima“. U svemu što radite ste perfekcionista i očekujete jednak nivo  posvećenosti i koncentracije od drugih. Lider ste po prirodi, što ne znači da niste osetljivi na tuđe potrebe ili da ne uvažavate tuđe sklonosti.

Uvek čujete mišljenje drugih i pokušavate razumeti njihovo stajalište pre nego procenite situaciju. Iskrenost vam je najveći kvalitet i njome ćete lako razoružati druge.

I u odnosima cenite iskrenost pre svega. Ne stidite se da k ažete svoje mišljenje, a i ne sprečavate druge u tome.

3. Palac desne ruke je gore
Vas krasi visoki koeficijent emocionalne inteligencije. Lako shvatate što drugi osećaju čak i kad to od vas pokušavaju da sakriju. Ta jedinstvena sposobnost vam olakšava odnose, a i drugi vam se zato lakše otvaraju.

Pruža vam i perspektivu da stvari sagledate van konteksta i izvan okvira, a omogućava vam i ispravno odlučivanje. Sposobnost razumevanja tuđih emocija i vaša toplina osobine su koje najviše druge privlače k vama.

U vezama razumete i neizgovorene osećaje partnera pa nikad nećete imati problema s njihovim emocionalnim potrebama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

karakterruke
Komentari (0)
Dodaj komentar