Izmena menija

Olimpijske igre u Pekingu se približavaju. Kina čini sve kako bi ugodila mnogobrojnim posetiocima i turistima. U skladu s tim, doneli su i sledeću odluku: za vreme trajanja Olimpijskih igara iz menija svih restorana biće izbačen poznati kineski specijalitet – pseće meso.
Kineska novinska agencija "Xinhua" izveštava da je pseće meso izbrisano s menija službeno imenovanih restorana Olimpijskih igara.
Zvaničnici grada Pekinga zaduženi za turizam poručuju svojim saradnicima da odvraćaju goste od naručivanja jela koja se prave od psećeg mesa.
Pseće meso, u Kini poznato kao xiangrou, ili "mirisno meso", neki Kinezi jedu zbog toga što sadrži mnogobrojne hranljive sastojke.
Ako ste kojim slučajem pomislili da je ovako nešto presedan u svetu, varate se! Peking nije prvi grad domaćin Olimpijskih igara koji je zabranio služenje određene vrste jela gostima i turistima za vreme trajanja ove manifestacije.
Južna Koreja je takođe zabranila služenje psećeg mesa za vreme trajanja Olimpijskih igara u Seulu 1988. godine. U Južnoj Koreji zvaničnici nisu samo zabranili služenje psećeg mesa po restoranima već su i doneli zakon o zabrani njegove prodaje.
Izgleda da pojedini znatiželjnici ipak neće imati priliku da probaju ovaj neobičan i nama čudan kineski specijalitet – bar dok traju Olimpijske igre.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izmenejelovnikolimpijske igrepekingzabava
Komentari (0)
Dodaj komentar