Izvinite, kako da skrenem levo od…(video)

Novotvorena saobraćajna petlja na pet nivoa na autoputu na periferiji grada Čongćinga, prostrane metropole u jugozapadnoj Kini, dovodi vozače do očaja.

Vozači se naprosto osećaju izgubljeno u betonskom lavirintu nalik na tanjir špageta, piše agencija Frans pres.

Nakon osam godina izgradnje, prošle nedelje je otvorena saobraćajna petlja Huangđuevana na pet nivoa, a na najvišem „spratu“ automobilska traka lebdi na visini od 37 metara iznad zemlje.

Na petlji se nalazi najmanje 15 „izlaza“ koji omogućavaju da vozila pređu sa jednog nivoa na drugi, u osam smerova, prema podacima objavljenim na zvaničnoj veb stranici opštine, navodi francuska agencija.

Jedan zvaničnik iz Odbora za urbanizam i izgradnju Čongćinga rekao je novinskoj agenciji Sinhua da je tako kompleksni dizajn bio potreban radi povezivanja centra grada, aerodroma i autoputa, pri čemu svaki „izlaz“ na petlji vodi u drugu gradsku zonu.

Ova za običan svet navigacijska „noćna mora“ je zapalila internet, dodaje Frans pres, i prenosi poruku jednog korisnika društvene mreže Veibo koji je napisao: „Ako propustite izlaz, stići ćete u Čongćing jedan dan kasnije“.

Nasuprot njemu, drugi vozač je napisao da je „Huangđuevan, legendarni most sa osam smerova i pet spratova: prešao sam ga bez GPS-a i nisam se izgubio!“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kinapetlja
Komentari (0)
Dodaj komentar