Jedan od sporova princa Harija protiv medija danas pred sudom

LONDON – Advokati britanskog princa Harija danas su pred londonskim sudom izjavili da izdavač Asosijejted Njuzpejpers nema održivu odbranu protiv prinčeve tužbe za klevetu zbog članka o njegovim bezbednosnim aranžmanima.

Kako navodi Rojters, prošle godine princ Hari je tužio list Mejl on sandej tog britanskog izdavača zbog navoda da je ponudio da plati policijsku zaštitu nakon što je pokrenuo pravni spor protiv britanske vlade.

U članku se navodi da je Hari pokušao da zadrži u tajnosti detalje svoje pravne borbe sa vladom oko njegove javno finansirane zaštite, koja je ukinuta nakon što se on povukao sa kraljevskih dužnosti 2020, i da su njegovi medijski savetnici tada pokušali da naprave pozitivan spin o toj priči.

Harijevi advokati rekli su danas da je princponudio da plati policijsku zaštitu na kriznom sastanku sa pokojnom kraljicom Elizabetom, njegovim ocem, tada princem Čarlsom, i bratom princom Vilijamom na kraljevskom imanju u Sandringemu u januaru 2020.

Pre dve godine, Harijeva supruga Megan pobedila je na sudu u sporu za privatnost protiv Mejl on sandej zbog objavljivanja delova rukom pisanog pisma koje je poslala svom ocu Tomasu Marklu, navodi agencija.

U svojim memoarima „Spare“ (rezerva, višak) i u dokumentarnoj seriji u produkciji Netfliksa, Hari se u velikoj meri fokusirao na ponašanje medija i upustio se u seriju pravnih bitaka sa tabloidnom štampom.

Kasnije ovog meseca, trebalo bi da se održi saslušanje u drugom slučaju koji je pokrenuo zajedno sa pevačem Eltonom Džonom i drugima protiv istog izdavača, a reč je o prisluškivanju telefona i drugim povredama privatnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar