Jedini razlog zašto se mandarine i narandže prodaju u crvenim mrežicama

Možda ste primetili da se narandže i mandarine u supermarketima uvek prodaju u crvenim mrežicama. Za razliku od njih limun se uvek prodaje u beloj, žutoj ili zelenoj mrežici. A razlog ovakvog odabira pakovanja nije slučajan.

Naime u crvenoj mrežici mandarine izgledaju rumenije, odnosno, zrelije, poželjnije pa je i veća verovatnoća da će kupci poželeti da ih kupe. Trgovci se služe istim trikovima kada su u pitanju i limun i grejp kojima najbolje odgovoraju bela, žuta ili zelena mrežica.

Nije slučajno ni to da i korpe u prodavnicama sve veće, a Martin Lindstrom, autor knjige koja se bavi trikovima trgovaca kaže da zahvaljujući većim korpama kupci kupuju 19 posto više proizvoda, prenosi Avaz.

Jedan od načina da povećaju prodaju je i trik trgovaca da frižidere s mlekom i mlečnim proizvodima stave na kraj prodavnice, jer upravo to su proizvodi koje većina kupaca svakodnevno kupuju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mandarinenarandza
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Ubedjena sam da autor gresi,vise puna bankovna kartica,i dobra ponuda i volja kupaca utice na prodaju.mislim da su te prihvacene cake prodavci samo umislili.