Jedna od najvećih misterija ikada: Da li je putnik kroz vreme bio na meču Majk Tajsona 1995. godine?

Ljubitelji boksa misle da je ‘putnik kroz vreme’ sedeo u MGM Grand areni tokom pobede Majka Tajsona nad Piterom Meknilijem  1995. godine. ‘Iron Mike’ uništio je Meknilija u njegovoj prvoj borbi otkako je pušten iz zatvora. Pobedio je diskvalifikacijom nakon što je Meknilijev menadžer ušao u ring.

Međutim u godinama koje su sledile nije se samo pričalo o borbi već i o jednoj misterioznoj situaciji koja se navodno dogodila odmah pored ringa. Kamera HBO-a uhvatila je čoveka koji je snimao meč s nečim što neodoljivo podseća na neki noviji model pametnog telefona.

Dok se Tajson priprema za početak borbe, gledalac drži vodoravno nešto što izgleda kao pametni telefon kako bi snimio sliku. Prvi moderniji mobilni telefon izišao je tek 1996. kada je Nokia izbacila Nokiju 2110.

Video na jutjub kanalu Inside Edition ima više od milijun i po pregleda, a rasprava u komentarima traje već godinama, kako na jutjubu tako i na društvenim mrežama.

O čemu se zapravo radi

„Sećam se da sam ovo gledao uživo i pitao se šta je to“, napisao je jedan korisnik Tvitera, a razvila se potom i rasprava šta bi to moglo da bude. Neki tvrde da je to rani oblik nekih kamkordera, pa su stali nabrajati razne brendove i modele.

Ipak, Inside Edition veruje da je uređaj rani oblik Dycam Logitech kamkordera, a dalje sugerišu da bi to čak mogao da bude oblik Casio kamkordera.

Veb stranica, poznata po razbijanju popularnih teorija zavere, objasnila je to ovako: „Iako fotografski uređaj koji se ovde vidi podseća na telefon s kamerom koji se prodavao nekoliko godinama nakon 1995 godine, takođe podseća na bilo koji od brojnih ručnih fotoaparata koji su zapravo bili široko rasprostranjeni i dostupni 1995. godine. Rezolucija i veličina izvornog videa otežava određivanje specifičnih karakteristika uređaja koji se ovde vidi, ali pronašli smo niz kamera koje su slične onome što se vidi u videu i bile su uobičajeno dostupne 1995., posebno Casio QV-10A, Casio QV-100 i Logitech Fotoman“, prenosi Klik.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

misterijaputnik kroz vreme
Komentari (0)
Dodaj komentar