Jeste li se ikad zapitali koji je PRAVI razlog ljubljenja u ponoć na Novu godinu

Nova godina je poslednji (ili prvi) praznik u godini. To je posljednji događaj u prazničnom obliku koji uključuje jelo, piće i slavlje. Vreme je da obučete blistavu odjeću, razmislite o prošlosti i napravite planove o budućnosti… a onda sledi novogodišnji poljubac u ponoć.

Bilo da dočekujete novu godinu gledajući TV u dnevnoj sobi ili nazdravljajući šampanjcem u otmenom restoranu, tradicija je razlog za proslavu Nove godine s ljudima s kojima uživate.

Ako ste se ikada zapitali zašto se ljudi ljube u ponoć na Novu godinu – prema engleskom i nemačkom folkloru – prva osoba koju sretnete u novoj godini i priroda tog susreta, određuje ton za ostatak godine.

Poljubac se odnosi na jačanje veza koje želite zadržati u budućnosti. Ako par koji zajedno slavi ne odvoji vreme za poljubac, legenda kaže da to ne sluti dobro za vezu. Za samce postoji praznoverje da ne poljubiti nikoga znači godinu usamljenosti…, piše Your Tango.

Ovo je možda proizašlo iz škotske tradicije Hogmanaya, njihove tradicionalne reči za poslednji dan u godini. Tokom ‘Hogmanay zabave’, uobičajeno je da pokušate poljubiti sve u sobi dok zvona zvone u ponoć.

Ali opet, ljubljenje nekog ljigavog slučajnog namernika koji može, a ne mora imati devojku, definitivno je gore od ljubljenja nikoga. I naravno, uveriti se da su obe strane u potpunosti saglasne daleko nadmašuje zabrinutost koju bi bilo ko od nas trebao da ima o tome da bi mogao da propusti novogodišnji poljubac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nova godinapoljubac
Komentari (0)
Dodaj komentar