Jeziva misterija stara više od 150 godina: Na ovom grobu se stalno pojavljuje cveće i niko ne zna kako

Groblja su svakako jedna od najjezivijih mesta i to ponajviše zbog priča poput ove. Naime, pre 150 godina živela je Kerolajn Valter. Devojka je umrla s nepunih 17 godina od posledica tuberkuloze, a raskošan i neobičan grob pogidgla joj je napraviti sestra Selma.

Na njenom grobu u Freiburgu pojavljuje se sveže cveće svakog dana i to 150 godina nakon njene smrti, iako niko pojma nema ko ga ostavlja. Sestre su živele kod Selminog supruga u Freiburgu, a priča je takva da su Kerolajn svi obožavali i da je bila prelepa.

Ko ostavlja cveće?

Sestre su ostale bez roditelja dok su bile mlade i na kraju je i nesrećna Kerolajn skončala rano. O tome ko ostavlja cveće nagađa se i dan danas. Neki su ranije tvrdili da je u pitanju neki ljubavnik, profesor koji je bio zaljubljen u devojku, a neki idu toliko daleko da spominju i vampire.

Međutim, svi koji su je nekada i poznavali odavno više nisu na ovom svetu, a cveće se i dalje pojavljuje. Upravo zato su se pojavile priče o vampirima i nekom „besmrtnom“.

Realnije objašnjenje je ipak to da je ovaj grob turistička atrakcija i da se neko trudi da to i ostane time što ostavlja svaki dan cveće na grob. Pojavila se jednom prilikom i spekulacija da je sestra Selma otvorila račun i naredila da se na grob dostavljaju buketi čak i kada nje ne bude, ali taj bi račun bio ogroman u današnje vreme.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

cvećegrobmisterija
Komentari (0)
Dodaj komentar