Još malo o skupim hotelima

Evo još četiri najskuplja hotela na svetu prema Forbsovoj listi.
Čuveni hotel u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, „Burj Al Arab“, i u njemu apartman „Royal Suites“, koji staje 6.850 dolara za noć. Ako bi se Elton Džon i Donatela Versaće udružili da urede unutrašnjost nekog hotela, to bi verovatno izgledalo kao ovaj hotel u Dubaiju. Dva hotelska Kraljevska apartmana su eksplozija zlata, sjaja i mermera. Takvo nešto biste i očekivali od hotela u obliku jedra, koji je ujedno i najviši hotel na svetu. Ovaj hotel ima i svoju podmornicu, u kojoj se nalazi podvodni restoran s akvarijumom. Goste dočekuju na aerodromu srebrnim rols-rojsom. Dva apartmana nalaze se na 25. spratu. Sobe iz dva nivoa povezane su privatnim liftom. Apartmani imaju privatni bioskop, rotirajuće krevete i whirlpool kade. Svaka soba ima salu za sastanke, trpezariju, garderobu i sobu za batlera koja ima odvojen ulaz. Dekor je mešavina grčkog, arapskog i italijanskog (ili „versaće“) stila.
Potom se selimo u Ameriku jer nas u Las Vegasu čeka hotel „The Bellagio“, a u njemu „Bellagio Villas“, gde noćenje košta 6.000 dolara. Pravo je iznenađenje što najskuplji apartman u Las Vegasu košta samo toliko. Međutim, cene soba u hotelima u Gradu greha uvek su niže od proseka jer hotelijeri znaju da će gosti veću količinu novca ostaviti u mnogobrojnim kockarnicama. Ovaj hotel ima devet zasebnih vila u mirnom delu grada. Svaka vila ima privatno dvorište, bazen, privatnog batlera i limuzinu. Vile su sa dve ili tri spavaće sobe, imaju kuhinju, trpezariju i uvek pun bar. Kupatila su podeljena na kupatila za nju i njega. Tu su i parna kupatila. Apartmani sa dve spavaće sobe imaju pet kupatila i 11 telefona, dok apartmani sa tri spavaće sobe imaju sedam kupatila i 12 telefona.
Sledeći je hotel „The Lanesborough“ u Londonu i u njemu „Royal Suite“, koji staje 7.450 funti za noć. Prestižni hotel sa pet zvezdica nalazi se na uglu Hajd parka. Ovaj hotel ima reputaciju najskupljeg u Londonu. Obezbeđuje 24-časovne usluge privatnog batlera za svakog gosta. Jedina stvar koja ovom hotelu nedostaje je bazen. Bez obzira na to, omiljeno je mesto za odsedanje najpoznatijih ljudi iz sveta zabave i politike a tu možete videti i mnoge krunisane glave. Hotel je poznat i po svom popodnevnom čaju. Kraljevski apartman je sav u prozorima; odatle se pruža veličanstven pogled na Bakingemsku palatu. Apartman ima tri spavaće sobe, dnevnu sobu, trpezariju, radnu sobu i kuhinju.
Na Dalekom istoku nalazi se hotel „The Peninsula Hong Kong“ sa svojim „Peninsula Suite“, koji staje 5.000 dolara za noć. Apartman se nalazi na 26. spratu. Kako su većina gostiju hotela diplomate ili državnici, CIA i MI5 su osmislili sistem koji obezbeđuje maksimalnu sigurnost gostiju. Sobe imaju direktan pristup hotelskom heliodromu. Gosti apartmana takođe imaju 24 časa na raspolaganju usluge batlera i rols-rojs u pripravnosti. Apartman ima jednu glavnu spavaću sobu, ali mu se može dodati još sedam spavaćih soba. Sobe su moderno uređene s visokim tavanicama. U dnevnom boravku prozori su od poda to tavanice, a pogled se pruža na ceo grad. U apartmanu su i teretana, radna soba, trpezarija, kuhinja i terasa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hoteliputovanjaskupocazabava
Komentari (0)
Dodaj komentar