Još nešto o osmicama

Dve bebe su rođene 8. avgusta 2008. godine, u 8.08 sati, a teške su osam funti i osam unci!
Ova neverovatna podudarnost desila se u gradu Fergus Fols u Minesoti u Sjedinjenim Američkim Državama.
Upoznajte Hejli Džo Hauer i Ksandera Džejsa Riniker. Oboje su rođeni 8. avgusta ove godine, tačno u osam sati i osam minuta izjutra. I ne samo to – oboje su teški osam funti i osam unci (oko 3,8 kg)!
Ksander je rođen u bolnici "Sveti Luka", u gradu Sedar Repids u saveznoj državi Ajovi, kao osmo unuče roditelja svoje majke. Ali, on nije jedini u porodici s neobičnim datumom rođenja. Naime, njegov dvogodišnji brat Kajl rođen je 4. maja 2006. godine; ispisan samo brojevima njegov datum rođenja izgleda ovako – 4. 5. ’06.
Lindzi Hauer je pomislila da s njom zbijaju šale kada su joj lekari u bolnici u Minesoti, gde se i porodila, rekli vreme rođenja njene ćerke. Alu, ni tu čudima nije bio kraj. Potom su je pozvali iz porodilišta i rekli joj podatke o težini njene tek rođene ćerke.
Medicinska sestra Dženi Harstad našalila se da je pokušala da bebu koja je inače dugačka 19,5 inča (48 cm) smanji na 18 inča (45 cm). Možda bi još jedna osmica ipak bila suvišna.
Nekoliko zaposlenih u bolnici u Minesoti kupilo je tikete za lutriju. I Čad Riniker, Ksanderov otac, izjavio je da osam nije ranije bio njegov srećan broj, ali sada razmišlja da i sam kupi tikete.
"Možda ću kupiti tikete", rekao je on. "Ako ništa drugo, s četvoro dece verovatno bi trebalo da igram lutriju."

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

osmicasrecni brojevizabavazanimljivosti
Komentari (0)
Dodaj komentar