Kada bi se sav led otopio, ovako bi Srbija prošla (foto)

Jedan korisnik Reddita po imenu GeoGeek1 napravio je kartu Evrope ukoliko bi se na njenom području dogodilo masovno otapanje leda.

Na karti se vidi ono što svi već decenijama unazad pretpostavljaju – zemlje i gradovi koji se nalaze uz velike reke, mora i okean jednostavno bi nestali.

Na karti Evrope više ne bi postojali London, Brisel, Amsterdam, Stokholm, Istanbul, Venecija kao i delovi nekih zemalja, uključujući Grčku, Italiju, Hrvatsku, Španiju i Portugal.

Ovo veliko otapanje leda ne bi ugrozilo Srbiju jer nemamo izlaz na more, čiji bi se nivo podigao za zastrašujućih 66-91 metara.

Korisnik Reddita koji je objavio ovu mapu, koristio je podatke sa National Geographic-a.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mapaotapanje ledasrbija
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Vladimir Radujkov

    GLUPOST! Novi Sad je na 55 metara nadmorske visine. Dunav bi počeo da teče unazad! To bi stvorilo vremenom ponovo Panonsko MORE! Bili bi poplavljeni Novi Sad, Novi Beograd , Zemun, Batajnica, Stara i Nova Pzova, Šabac, Obrenonovac, Pančevo , deo Beograda itd… Toliko o geografiji. S’ poštovanjem, Vladimir Radujkov, N.S.

    • Kiler

      ZA OPŠTU INFORMACIJU!!! Nadmorska visina sa bačke strane je od 72 do 80 m, dok se sa sremske strane kreće između 250 i 350 metara.

    • ILKE

      Ti si fizičar a ne matematičar. Svaka čast za komentar. Jesi li u penziji? Ja već dve godine. 😆