Kako je to moguće? U 26 meseci rodila je šestoro dece (video)

Ako ste slučajno krenuli da računate, da vas prosvetlimo – jednu ženu snašlo je nešto što se retko događa – rodila je tri puta i svaki put po par blizanaca. U samo 26 meseci rodila je šestoro dece, ali je samo petoro živo, s obzirom da je jedan od najstarijih blizanaca umro nedugo nakon porođaja.

Reč je o vrlo rijetkom, ali ne i nemogućem slučaju Daneše Kouč koja je nedavno izašla iz bolnice sa trećim parom blizanaca. Devojčice Dalanej i Darla su u njihovom domu dočekale jednogodišnje Delajla i Davina i najstariji brat Danarijus, blizanac koji je bez svog para – brata Dezmonda ostao pre nego ga je uopšte upoznao.

Kako je u prilogu istakla dr. Elizabet Vikstrom, Daneša je Afroamerikanka, a žene sa područja Afrike inače imaju puno veće šanse za rađanje duplih blizanaca. Takva je genetika, a reč je o jednostavnoj formuli jer pri začeću češće učestvuju dva jajašca i velike su šanse da budu oplođena oba.

Na pitanje da li je sretna ili ipak pomalo žali jer, u 26 meseci dobiti toliko dece, to zaista jeste lepo ali i vrlo naporno, Daneša kaže da jedino žali za tim što se sve dogodilo prebrzo. Upravo zato narednih deset godina ne želi više da pokušava, a onda će vrlo verovatno biti opet spremna na jedan par malih beba. Kaže da bebe obožava, a kao što i stručnjaci kažu, šanse su joj sada jako velike da se istorija opet ponovi, prenose mediji.

https://www.youtube.com/watch?v=VE5wzMHC-rk

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

blizancidecamajka
Komentari (0)
Dodaj komentar