Kako pobediti krizu

Radnici u jednoj fabrici u severozapadnoj Francuskoj skinuli su sve sa sebe kako bi spasli svoj posao. Naime, oni su pozirali goli za kalendar kako bi privukli pažnju na svoj položaj.
Gospodin februar nema na sebi ništa osim kartonske kutije. Gospodin oktobar pozira kao čuvena Rodenova skulptura "Mislilac", a gospodin april je go, ali ima zastavu na kojoj se nalazi logo kompanije.
Njihov protest je poslednji pokušaj francuskih radnika da uzvrate udarac ekonomskoj krizi. Zaposleni su zaključali svoje direktore, pretili da će dići u vazduh fabrike i blokirali zalihe goriva po Francuskoj poslednjih meseci.
Nakon što su u junu dobili vesti da će možda biti otpušteni, radnici ove fabrike našli su kreativniji pristup kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo.
Petnaest ljudi koji rade u ovoj fabrici koja se nalazi na 450 kilometara od Pariza poziralo je za kalendar. Odštampano je 5.000 kopija, a 2.000 je prodato do sada.
Brižet Koadik, predstavnica radničkog sindikata, koji je i organizovao slikanje za kalendar, izjavila je da radnici žele da skrenu pažnju javnosti na otpuštanja u nadi da će im to pomoći u pregovorima sa upravom.
Ona takođe dodaje da 207 radnika fabrike od 251 ukupno zaposlenih može da dobije otkaz, ali sve to zavisi od budućih pregovora. Sastanak uprave fabrike i radnika zakazan je za 28. septembar.
Ludvik Hosteler, star 32 godine, bio je gospodin februar. On je fotografisan s kutijom na kojoj je natpis fabrike.
"Slika predstavlja zatvaranje fabrike, kao i kutija u kojoj se nalazim na slici", objašnjava on.
Ludvik dodaje da se slika svidela i njegovoj supruzi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

krizazabavazanimljivosti
Komentari (0)
Dodaj komentar