Kazna kao planina

Jedan milioner kažnjen je zbog brze vožnje – i to novčanom kaznom od 290.000 dolara! Izgleda da zakon važi ipak za sve!
Ova vest nam dolazi iz švajcarskog grada Sent Galen.
Švajcarski sud "ošamario" je bogatog vozača koji je prekoračio dozvoljenu brzinu novčanom kaznom "planinske veličine". Naime, sud mu je odredio da plati kaznu u iznosu od 290.000 dolara.
Sudije u kantonskom sudu u Sent Galenu, gradu u istočnoj Švajcarskoj, odredili su ovu kaznu na temelju izveštaja o kaznama za brzu vožnju i procenjene vrednosti bogatstva prekršioca od preko 20 miliona dolara. Kada se sve to uzme u obzir, čini se da kazna za brzu vožnju i nije bila baš toliko velika.
U izjavi koja se nalazi na sajtu ovog suda navodi se da je vozač – kome ovo nije prvi takav prekršaj – razvio brzinu od 57 km/h preko dozvoljenog limita od 80 km/h. Dakle, vozio je čitavih 137 km/h!
Službenica suda Hajdi Bauman-Beker rekla je da neidentifikovani vozač ima pravo da Vrhovnom sudu Švajcarske uloži žalbu na ovu presudu.
Lokalne novine "The Blick daily newspaper" iz Ciriha izveštavaju da je ova novčana kazna više nego dvostruko veća od prethodnog švajcarskog rekorda koji se tiče visine izrečenih novčanih kazni, a koja je iznosio oko 107.000 dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

137 km/hbogatašbrza vožnjabrzinakaznanovčana kaznaprekoračenje brzinesudsvajcarskavozacžalba
Komentari (0)
Dodaj komentar