„Kineski nacionalni cirkus“ stiže u Beograd!

Spektakl Kineski nacionalni cirkus "Konfučije", koji kombinuje akrobatske tačke uvežbane do perfekcije, ples i neverovatne sposobnosti tela i duha, uskoro će gostovati u Beogradu. Novu postavku "Konfučija" u čast 20 godina postojanja beogradska publika moći će da pogleda u subotu, 16. maja, u Beogradskoj areni, i to u čak dva termina – od 12 i 18 časova.
Istorija kineske umetnosti je veoma stara – više od 2000 godina je prošlo od njenih početaka. U početku je služila da bi impresionirala boga, a zatim cara i njegov dvor. U poređenju s tim, istorija Kineskog nacionalnog cirkusa je relativno kratka. Prošlo je 20 godina otkako je Andre Heler proslavio Kineski nacionalni cirkus u Evropi. Više od osam miliona ljudi iz cele Evrope od tada uživa u ovom veličanstvenom kineskom spektaklu.
Godinu za godinom on stvara sve spektakularniju pozornicu i publici nudi uzbudljive i zapanjujuće prizore malo poznate kineske kulture. Nemoguće je zamisliti evropsku scenu bez kineskih akrobatskih bajki, koje su postale svetski zaštitni znak. Često su se fokusirali na istorijske ličnosti, kao što su Džingis Kan i njegove divlje horde ili poslednji kineski car, figura na međi moderne i tradicionalne Kine.
Izvođači vežbaju neverovatnu kontrolu nad svojim telima i mišićima, tetivama, kostima i zglobovima. U toj lakoći, ono što rade manje je pitanje gimnastike, a više umetnosti. Nema ni naznake nasilja, znojenja niti zadihanosti. Ono što im omogućuje prividno bestežinsko stanje nije oblik njihovih ispupčenih bicepsa, već neverovatna disciplina i jedinstvena spiritualna energija. Kompletna kontrola nad njihovom snagom propraćena je sposobnošću da uvek imaju snagu na raspolaganju, i to u potpunosti. Tu je još i razumna upotreba telesne moći, težine i brzine. Težina se koristi kao balans, njena moć da prkosi zakonima prirode s maksimalnom popustljivošću. Telo ne poništava silu teže, već je upotrebljava koristeći sopstvenu snagu. Na taj način predstava "Konfučije" potvrđuje staru mudrost: "Samo balans sila vodi ka skladu". Prava Konfučijeva vrednost.
Karte za obe cirkuske predstave već su u prodaji na uobičajnim mestima po ceni od: 1.200, 1.500, 1.600, 1.700, 1.800 i 1.900 dinara.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

cirkuskinazabavazanimljivosti
Komentari (0)
Dodaj komentar