Koja genijalna ideja, smislila ovo i bez insekticida i otrova zauvek oterala stršljenove

Sendi Dejvis godinama se borila s prskanjem stršljenovog gnezda sprejem sa insekticidima na svojoj otvorenoj terasi, za koje je znala da šteti pčelama, pticama i drugim divljim životinjama koje se nađu u blizini.

Onda je pročitala da su stršljeni teritorijalno vrlo posesivni i da jedna zajednica neće graditi gnezda u blizini druge, dosetila se boljem rešenju. Isheklala je nešto slično njihovom gnezdu i objesila ga u uglu terase kako bi stršljeni dobili dojam da ovde već živi neka slična zajednica.

Postavila ga je u tom uglu pre 4 godine i – otad s njima više nije imala problema. Ni jednog više nema na terasi.

Ako niste dobri u heklanju, Sendi kaže kako se na Amazonu mogu kupiti i lažna gnezda.

Nakon što je fantastično rešenje objavila na Facebooku, Sendi se veoma iznenadila zbog toga što su mnogi prihvatili tu ideju i povratno joj se javili s dobrim iskustvima, prenosi 24sata.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

stršljeni
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Boz

    Evo jedne ideje, gledao sam lično kako funkcioniše bez greške. Lepak za miševe namazati na komad stiropora koji je zavezan za jedan štap kako bi se približio gnezdu. Čim prvi zalepi, ostali dolaze, da li šalju neke signale za pomoć ili šta. Za pola sata nijednog nije bilo svi su bili na zemlji ulepljeni u lepak. Živa istina

  • Mali krojac

    Heklam likove iz vlade I skupstine I kacim ih u centru Bgd I nadam se najboljem

  • Batke

    Među stršljenima razvijen sistem hemijske komunikacije tako da oni znaju dal je neko od njihove vrste tu ili ne. Tako da je priča o laznom gnezdu i to još isheklanom notorna laž,otšli su iz sasvim nekog drugog razloga.

  • Sofronije

    Heklanje?Ma daj, ko još to radi?Lepo odštampaš na 3D štampaču, ima i komšiluk da otera.