Koliko stvarno ima mleka u jednoj litri?

I mleko se „pridružilo“ brojnim proizvodima, poput čokolade, kojima proizvođači smanjuju količinu, uz identično pakovanje. Sada se u srpskim prodavnicama u flaši na koju smo navikli da ima litar, nudi 968 mililitara mleka.
To je objavilo Udruženje potrošača Vojvodine na svojoj Fejsbuk stranici, uz fotografiju „novog“ pakovanja mleka.

„Trend smanjenja količine proizvoda se nastavlja. Napominjemo da u ovome nema ničega što nije u skladu sa zakonom, već se radi o prikrivenom poskupljenju, budući da za istu cenu dobijate manju količinu nego ranije“, navode na Fejsbuk stranici potrošač.info.

Ova objava izazvala je burnu raspravu o motivima i načinima na koji proizvođači smanjuju gramažu proizvoda.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mleko
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    Samo za ovu prevaru gradjana vi mozete tri puta cak da isplatite po 30 evra kako oni kazu pomoci i milostinje gradjanima. Eto racunica. Inace na stranu sve stranacke pljacke gradjana, sustina je da zapravo u ti 968 ml gotovo da ima jedva 50 ml kravljeg mleka? Tu je glavna pljacka i prevara gradjana. Naime, da li ste primetili da ni jedan proizvodjac ne sme da napise na pakovanju kravlje mleko? Zar vam to nije bilo sumnjivo od prvog dana? Da li ste osim toga primetili da ja, a verovatno i vi, zadnjih 20 godina nismo na cesti videli ni jednu cisternu mleka? Evo u cemu je pljacka gradjana. Naime, sva nazovi mleka koje kupujemo u Srbiju su u stvari smesa vode i hemikalija. U pitanju je sinteticki dobijen prah sa primesama praha od surutke, biljnih hidrogenizovanih i industrijskih masti, pojacivaci ukusa, aditivi…. Gotovo 95% posto takvog mleka ima na sebi, da bi se jos vise trag zavarao, dodatak homogenizovano i pastreizovano. Zasto homogenizovano. Pa zato sto se homogenizacijom razbijaju krupni molekuli masti koji su u kravljem mleku nakon sto se krave pomuze, pa onda ispada da ga je bilo nego su oni to homogenizacijom razbili. Sva ta mleka koja kupujemo i koja se prodaju u Srbiji su statna po zdravlje, vestacka i bez ikakve nutritivne vrednosti. Skoro svakog drugog boli stomak ne od laktoze u mleku, koje i nema jer mleko nije prirodno vec od hemikalija. Pravo kravlje mleko se koristi za spravljanje proizvoda koja je Srbija prinudjena da izvozi na Zapad. Dakle ova drzava da je nasoj deci vodu a stranoj deci kravlje mleko. Kada bi gradjani Republke Srbiji koje su tek prevare na sokovima, mesu i mesnim proizvodima, povracali bi isto trenutka. Svaki treci gradjanin u Srbiji nakon 60 godine dobije neku vrstu raka bas zbog kancerogene i toksicne hrane.