Kupila „bižuteriju“ na buvljaku i htela da je baci u smeće pa otkrila da vredi milione

Jedna penzionerka iz Velike Britanije, koja je želela da ostane anonimna, otkrila je da je komad nakita, koji je nameravala da baci u smeće, zapravo skupoceni dijamant, piše BBC.

Pre mnogo godina ova žena kupila je dijamant na buvljaku, a čistila je kuću i nameravala je da ga baci u smeće misleći da je bezvredan komad bižuterije.

Komšija je ipak uverio da ode na procenu dijamanta. Mark Lejn iz Featonby’s Auctioneersa u Nort Šildsu otkrio je za BBC o čemu se zapravo radi. Žena je bila u prolazu i donela je dijamant u njegovu juvelirnicu.

„Bio je u kutiji s njenom burmom i gomilom bezvredne bižuterije. Stajao je na mom stolu dva ili tri dana dok nisam upotrebio mašinu za testiranje dijamanata. Zatim smo ga poslali našim partnerima u London pre nego su ga sertifikovali stručnjaci u Antverpenu u Belgiji, koji su potvrdili da ima 34 karata“, objasnio je Lejn.

Stručnjak kaže da je to najveći dijamant koji je video za pet godina svog poslovanja. Žena mu je rekla da voli da obilazi buvljake i da nije nijednom pomislila da je reč o pravom dijamantu, ali na kraju je otkrila da taj dijamant zapravo vredi 2 miliona funti.

„Rekla nam je da ga je zamalo bacila u kantu pre nego što joj je komšija predložio da nam ga donese na procenu. Boja, čistoća, veličina… Pronaći dijamant od 34 karata je izvan skale“, dodaje Lejn.

Dijamant se čuva na sigurnom mestu u Hatton Gardensu u Londonu, a biće ponuđen na aukciji 30. novembra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dijamantnakit
Komentari (0)
Dodaj komentar