Legalizacija na engleski način

Čovekov dom je njegov dvorac – osim ako vlasti ne kažu da taj dvorac mora da bude sravnjen sa zemljom.
Ovo je situacija u kojoj se našao Robert Fidler, farmer koji je izgubio bitku na sudu pokušavajući da zaštiti tajni dvorac koji je sagradio na oko 65 kilometara južno od Londona i držao ga skrivenim od državnih zvaničnika.
Sud je odlučio da Fidlerov dvorac mora biti srušen. A on ima rok od godinu dana da sprovede u delo tu sudsku odluku, osim u slučaju da mu žalba uspe.
Kako bi zaštitio svoj dom od radoznalih očiju, Robert je oko svoje kuće iz snova postavio bale sena i cirade. Međutim, sud je odlučio da on ne može da izvuče ikakvu korist od te prevare.
Majk Miler, glavni planer, kaže da je gradsko veće zadovoljno odlukom suda.
Robert Fidler ima rok od godinu dana da dvorac sravni sa zemljom, da ukloni ruševine i da celo imanje vrati u pređašnje stanje.
Ovaj neobičan dvorac, zajedno s topom, zidinama i vitražima, završen je 2002. godine i Robert Fidler je u njemu živeo sa svojom porodicom više od četiri godine pre nego što su vlasti pokrenule zakonske mere protiv njega.
Fidler, koji je povodom toga i ranije imao nesporazuma s vlastima, procenio je da će njegov zahtev za dozvolu za građenje biti odbijen, pa je zato pokušao da iskoristi pravilo koje dopušta legalizaciju građevinskog objekta ako se u njemu živi četiri godine.
Njegov advokat je izjavio da će se oni svakako žaliti protiv ove sudske odluke i da će Robert nastaviti borbu za pravo da živi u svom domu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

advokatdomdozvola za građenjedvoraclegalizacijaobjekatodlukasravniti sa zemljomsrušitisudžalba
Komentari (0)
Dodaj komentar