Luckasti hoteli

Nastavljamo s prikazom uvrnutih hotela po svetu.
1. Hotel koji se okreće. U sunčanoj Antaliji, turskoj verziji Majami Biča, naći ćete prvi hotel na svetu koji ima rotirajući dodatak po imenu „Marmara Antalya“. Dve stotine hotelskih soba sagrađenih na vrhu osnove koja se okreće prave punu rotaciju na svakih sedam časova. Gosti su nagrađeni veličanstvenim pogledom na Mediteran.
2. Hobit živi za čovečanstvo. Ako volite filmsku trilogiju „Gospodar prstenova“ Pitera Džeksona, verovatno ćete se osećati kao kod kuće u Hobit motelu u Otorohangi na Novom Zelandu. Čitav motel osmišljen je kao savršena replika izmišljenog Hobitovog mesta za stanovanje, sa svim detaljima kao što su, na primer, okrugli prozori i ulazna vrata, crveni i bež zidovi. Sobe u ovom motelu napravljene su u skladu s normalnim standardima, iako bi neki Hobiti mogli da ih smatraju neodgovarajućim za pripadnike svoje vrste. Hobit motel je samo jedan deo Vudlin parka, bizarne kolekcije mesta za stanovanje, koji uključuje i železnički vagon iz 1950. godine, patrolni čamac i avion iz Vijetnamskog rata.
3. Na drvo. Živa bića provela su milione godina evoluirajući do nivoa kada više nisu morala da spavaju na drveću. Taj proces je već završen i zato postoji samo jedan pravac u kojem današnji čovek može da ide, a to je – ponovo gore. U Americi, u državi Oregon, postoji neobičan hotelski kompleks. Reč je o 18 neuobičnih kućica na drveću. Većina soba je moderno opremljena kako bi se udovoljilo svim zahtevima gostiju, te se u njima nalaze sudopere i frižideri, ali kupatila su u kabini na tlu. Postoje i spiralne stepenice koje vode do svake kućice na drvetu. Jedno je sigurno – sobarice nemaju lak zadatak.
4. Obnovljene kočije s Divljeg zapada. U Krajstčerču na Novom Zelandu kompanija koja proizvodi kočije smislila je marketinški slogan za svoje kočije s Divljeg zapada: „Gde luksuz susreće istoriju“. Ove kočije imaju ogromne krevete, kompjuterski kontrolisane tuševe, moderne toalete, opremljene kuhinje i satelitsku televiziju. Apsurdno je to što kočije imaju i staklena vrata koja izlaze na balkone, savršene za odmor nakon dugog dana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hoteliluckastoturizamzabava
Komentari (0)
Dodaj komentar