Luksuzne sobe

Kineski budistički hram dobio je luksuzni dodatak koji će usrećiti ne samo njegove stanovnike već i mnogobrojne turiste. Evo o čemu se zapravo radi.
Jednostavan život monaha u kineskom Šaolin hramu poboljšan je izgradnjom luksuznih soba za odmor, koje su stajale čak 430.000 američkih dolara, izvestili su kineski mediji ovih dana.
Zvanična novinska agencija „Ksinghua“ objavila je vest da najbolje uređena soba za odmor u Šaolin hramu ima više od 1.614 kvadratnih stopa i da je opremljena posebnim pogodnostima; jedna od njih je posebno opremljeno mesto za promenu pelena bebama. Tu su i uniformisani čistači, ali i specijalno uređen prostor za LCD televizorom. U toaletima je obezbeđen jednostavan pristup invalidima; postoje čak i uputstva na Brajevom pismu za slepe.
Ove luksuzne sobe za odmor, čija se upotreba ne naplaćuje ni monasima ni turistima, otvorene su za javnost ovog proleća.
„Toaleti će sasvim sigurno pružiti mnogo bolju uslugu turistima, kako domaćim tako i onim inostranim“, citirali su novinari lokalnog vladinog zvaničnika Zanga Zongijanga.
Šaolin hram nastao je pre oko 1.500 godina. Nalazi se u centralnoj kineskoj provinciji Henan, a poznat je po jednoj neobičnoj atrakciji. Reč je o kombinovanju borilačkih veština s budizmom. Naravno, to je veoma popularna turistička atrakcija. Zato, ako se slučajno zadesite u Kini, obiđite i ovaj neobičan hram. Ne samo da ćete uživati u borilačkim veštinama, budističkoj umetnosti i mudrosti već se možete i odmoriti u superluksuznim sobama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hoteliluksuzsaolin hramturizamzabava
Komentari (0)
Dodaj komentar