Majestic – više od igre

Vaš zadatak je da otkrijete misteriju koja obavija dokumentaciju pod šifrom Majestic, odnosno postojanje vladine agencije koja traga za vanzemaljskim oblicima života. Tragajući za istinom, imaćete saveznike koji će vas kontaktirati telefonom, email-porukama, putem faksa ili ICQ-a. Slaće vam podatke, fotografije, video-snimke ili vas upućivati na web-stranice na kojima se nalazi nešto od posebne važnosti za istragu.

Ovo je zaplet igre Majestic, najnovijeg dela kompanije Electronic Arts, čija je pojava, po mnogima, važan datum u procesu ukidanja razlike između stvarnog i virtuelnog. Igru je moguće igrati isključivo online, uz plaćanje mesečne pretplate, a pomenuti pozivi će zaista stizati na vaš email ili telefon. Naime, kada sa igrom započnete, upisujete i svoje lične podatke, na osnovu kojih kompjuter generiše poruke koje će vam u istrazi pomagati. Po tvrdnjama predstavnika kompanije, 85% igrača tokom prva tri dana nije moglo da utvrdi da li kontaktira sa pravom osobom ili kompjuterom.
<P ALIGn=JUSTIFY. Avantura se odvija u realnom vremenu, i ako vam neki od likova kaže da će da vam se sutra javi, onda će to i zaista biti narednog dana. Ono što ne znate i što igri daje posebnu čar, je činjenica da nikada ne znate na koji će način neko da vas kontaktira i kakve će informacije da vam prosledi. Za potrebe igre, kompanija Electronic Arts je i kreirala veliki broj sajtova, pa i izmišljenih korporacija sa kojima ćete se susretati tokom igre. Igračima se dešava da dobiju adresu sajta na kome se nalazi važna vest, pri čemu je zaista teško razlučiti da li je u pitanju vest o događaju koji se zaista odigrao ili je priča u potpunosti izmišljena.

Svakog meseca će započinjati nova „runda“, odnosno igrači će se suočavati sa novom epizodom i novom avanturom. Igra je trenutno dostupna samo u SAD i Kanadi, a uskoro će biti lansirana i verzija za Veliku Britaniju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar