Malo drugačiji hoteli

Evo nekoliko najčudnijih hotela na svetu.
Hotel u ledu u Kvebeku (Kanada). Ovaj hotel se svake godine ponovo gradi, i to od 15.000 kg snega i 500 kg leda. Hotel ima 34 sobe, crkvu u ledu, dve umetničke galerije i druge aktivnosti van same zgrade hotela. Temperatura u unutrašnjosti hotela je od 23 do 28 stepeni Farenhajta, a kreveti su isklesani od leda. Srećom, kupatila su takođe zagrejana. Hotel je otvoren od januara do aprila, a noćenje košta oko 175 dolara.
Hotel biblioteka u Njujorku nalazi se pored njujorške gradske biblioteke. Ima 60 soba na deset spratova. Svaki sprat je uređen u stilu jedne od deset kategorija posebnog sistema, kao što su matematika i nauka ili religija. U svakoj sobi nalazi se hotelska kolekcija od 6.000 knjiga. Cene u ovom hotelu kreću se od 279 do 525 dolara za noćenje.
Hotel „Pitcher Inn“ nalazi se u gradiću Voren (Warren) u državi Vermont u Sjedinjenim Američkim Državama. Ima devet soba i dva apartmana. Sagradila ga je porodica Smit. Hotel ima i spa sobu, kao i trpezariju u kojoj se poslužuju lokalni domaći proizvodi. Ovde možete uživati u stilu starih vremena. Prenoćište košta od 350 do 700 dolara.
Hotel „Winvian“ je u državi Konektikat. Biće otvoren ove jeseni. Gosti mogu da odsednu u sobama koje podsećaju na kabinu helikoptera ili na običnu brvnaru. Hotel ima čak 18 posebno dizajniranih koliba i jedan apartman, koji se nalazi u glavnoj zgradi. U cenu su uključeni svi obroci i piće, osim, naravno, alkoholnih pića, vožnja skuterom, jahanje konja i druge aktivnosti. Hotel poseduje i spa centar. Cene se kreću od 1.450 do 1.950 dolara za noćenje.
„Ariau Towers Hotel“ u Brazilu je još jedan s ove liste. Ipak, nije namenjen onima koji pate od akrofobije. U ovom hotelu spavaćete na krošnjama drveća amazonskih kišnih šuma. Tarzanova kuća, na primer, nalazi se na 80 stopa visine od površine zemlje. Ovi apartmani i kućice u drveću smešteni su na obali reke Negro i međusobno su povezani uzanim putićima. Početne cene su od 280 dolara za noćenje, a u tu cenu su uključeni obroci i turistički obilasci.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

drugacijehoteliputovanjazabava
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anđelka Rosul

    U Ariau Tower hotelu sam bila i potpuno se slažem da je to za sada najinteresantniji hotel. Nalazi se na reci Ria Negra, koja malo niže odatle ima ušće sa rekom Ria de Sol. Njih dve zajedno stvaraju Amazon. Celo okruženje, zajedno sa hotelom, ostaje u uspomeni do kraja života.