Masovno mršavljenje

Posle 76 dana, Filadelfija je izgubila 76 tona. Ovaj američki grad je nosio epitet „najdebljeg“ – gledano u procentima, bio je to grad sa najviše gojaznih stanovnika. Posle akcije „76“ pala je na treće mesto, ispod prvaka Hjustona i vicešampiona Detroita.

Ideja o masovnom mršavljenju i akciji širokih razmera je potekla od gradonačelnika: i on sam je nekada bio debeljuca, ali je dijetama i upornim vežbanjem uspeo da skine 35 kilograma. U pomenutih 76 dana, vođena je obimna kampanja – građanima su deljeni leci sa uputstvima za mršavljenje, na ulicama su instruktori pokazivali vežbe, fitnes-centri su nudili sniženja, vežbanje preterano gojaznih je finansirao grad… U restoranima je privremeno zabranjen i lokalni specijalitet, filadelfijski biftek sa sirom – odrezak pržen na ulju, preliven topljenim sirom.

Broj 76, u čijem je znaku bila ova akcija, izabran je zbog simbolike: 1776. godine je u Filadelfiji potpisana Deklaracija nezavisnosti. Posle uspeha ovog grada, i debeli Hjuston se sprema da sprovede u delo sličnu inicijativu.

Srodne teme:

  • Debela žena je lepa žena!
  • Koliko kilograma, toliko zlata

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar