„Mek“ širi biznis

Uprava kompanije McDonald’s, koja poseduje 30 hiljada restorana rasutih širom zemnog šara, praktično u svakom većem gradu na planeti, i ugosti 46 miliona ljudi svakoga dana, premišlja se, kako saznajemo, da uvede inovacije u svoje poslovanje.

Svetski lider na tržištu brze hrane ima nameru da razradi plan o tome da svoj asortiman proširi i na „nejestivu“ robu („još nešto osim hrane“, kako kažu).

Kako izveštava Wall Street Journal, najpouzdanija medijska referenca kada je međunarodni biznis u pitanju, u McDonald’s-u su došli do zaključka kako bi mogli da ostvare dodatne prihode koristeći svoju impresivnu mrežu nekretnina za uvođenje maloprodajne trgovine. Planovi kompanije vezani za ovo pitanje za sada se čuvaju kao najstroža tajna i javnosti se predstavljaju kao „proširivanje posla“, bez ikakvih podrobnijih objašnjenja.

Odbijajući da precizira šta tačno podrazumevaju pod terminom „proširivanja“, direktor McDonald’s-a, Metju Pol, izjavio je da se početak maloprodajne trgovine „još nečim osim hranom“ u restoranima McDonald’s može očekivati već za dve godine, ali da pre toga kompaniji predstoji serija eksperimentalnih programa kojima će se ispitati najpogodniji način prodaje i asortiman.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar