Miris egzotike

Parfimisti se u današnje vreme sve više utrkuju ko će osvojiti što opojnije mirise sa notom egzotike. Vanila, plod orhideje koju su iz Južne Amerike doneli konkvistadori, a potom je gajili na ostrvu u Indijskom okeanu, širi miris detinjstva – nešto između sutlijaša i zagorelog mleka. Egzotična je, medena, tropska, uvek neodoljiva.

Da biste osvojili nekog muškarca, mirišite na vanilu! Tako bar savetuju stručnjaci, a i praksa i mnogobrojna istraživanja idu u prilog toj tvrdnji. Parfemi pod nazivom Šumska čarolija, smesa mode i mirisnih putovanja, odišu egzotikom u kojoj uz miris sandalovine, irisa, kokosa i još mnogo toga preovlađuje, pogađate – vanila.

Smokva, mitsko drvo koje predstavlja simbol plodnosti, obožavana od Indije pa sve do drevnog Rima, inspiriše parfimiste već 20 godina. Ona ujedno predstavlja i veliko otkriće moderne parfimerije.

Pionir nove svežine devedesetih godina prošlog veka je miris čaja, koji u paleti drugih mirisa nudi svežinu i stimuliše duh, opušta telo. Smatra se da je čaj pravi izvor vedrine.

Šta tek reći o porodici agruma? Od ovih „zlatnih jabuka“ branih u vrtu bogova koji su čuvale nimfe Hesperide odvajkada su pravljeni sveži parfemi, i to od njihovih vitaminskih sokova do kore, lišća i grana sa drveta. Njihov kiselkast ukus i boje sunca, vedrine i lepote našli su se u novim mirisima pod takođe primamljivim i egzotičnim nazivima – Euforični koktel, Oranžada ili Ljubimica.

Sasvim je sigurno da ni sami niste mogli da odolite ovakvim mirisima i da u svojoj kućnoj kolekciji parfema imate neke ovakve slatkaste primerke koje volite da nosite samo u specijalnim prilikama, ili toliko ne možete bez njih da ih nosite svakog dana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar