Mis univerzum

Amelija Vega (Amelia Vega), kraljica lepote iz Dominikanske Republike, ponela je titulu Mis univerzum za 2003. godinu na ceremoniji održanoj u Panami. Na ovom izboru za mis učestvovale su čak 72 devojke iz zemalja širom sveta.

Mis univerzum za 2003. godinu ima samo 18 godina i ove godine završava srednju školu. Amelija sebe vidi kao buduću pevačicu, na čemu radi već nekoliko godina. U tome joj svesrdno pomaže njen ujak – proslavljeni merenge pevač Huan Luis Gera (Juan Luis Guerra). Gera je internacionalno poznat pevač koji poseduje i Gremi nagradu za svoj rad. Amelijina majka se takođe takmičila na izboru za lepoticu – 1980. godine predstavljala je svoju zemlju na izboru za Mis sveta. Neposredno posle pobede, Amelija je izjavila da je jako uzbuđena i da se vredno priprema za takmičenje punih deset meseci.

Za prvu pratilju izabrana je Mis Venecuele, koju su mediji tokom takmičenja nazvali Pepeljuga. Dvadesetdvogodišnja Marianhel Ruiz (Mariangel Ruiz) je umalo ostala kod kuće, jer nacionalna organizacija nije imala novca da je pošalje na takmičenje. Druga pratilja je Mis Južne Afrike – Sindi Nel (21 godina), koja je turistički vodič. Treća pratilja je naša Sanja Papić, koja se odlično snašla i na tečnom engleskom jeziku davala žiriju zanimljive odgovore. Četvrta pratilja je Mis Japana – Mijako Mijazaki (Miyako Miyazaki)

Učesnice su se predstavile žiriju u tri kategorije: nacionalni kostim, kupaći kostim i večernja haljina. Prvih pet devojaka su ujedno bile i finalistkinje, koje je čekao i kraći intervju. Prošlogodišnja Mis univerzum – Džastin Pasek, inače, Mis Paname, krunisala je svoju naslednicu krunom od dijamanata i kultivisanih bisera koja vredi čak 250.000 dolara. Nakit je dizajnirao zvanični sponzor ceremonije – „Mikimoto“.

Koristan link: Miss Universe

Da podsetimo: Mis univerzum 2001.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar