Mladu glumicu poremećeni fan ubio na kućnom pragu

Na samom ulazu u svoj stan 1989. godine, ubijena je mlada i perspektivna američka glumica i manekenka Rebeka Lusil Šefer. Upucao je Robert Džon Bards, psihički bolestan obožavalac koji je razvio opsesiju lepom devojkom koja je bila na pragu svoje karijere.

Rebeka je rođena 1967. godine i od detinjstva je privlačila pažnju svojom lepotom i harizmom. Počela je da se bavi manekenstvom zbog čega se nakon završetka srednje škole preselila u Njujork. Iste godine dobila je ulogu i seriji ABC-ja „One Life To Live“, a nedugo nakon toga završila je na naslovnoj strani najpopularnijeg tinejdžerskog časopisa, „Seventeen“.

Smešila joj se blistava budućnost. Dobila je ulogu u sitkomu „My Sister Sam“ koja je na početku prikazivanja bila hit, ali tokom prikazivanja druge sezone gledanost je počela da pada pa je serija ukinuta. U to vreme Rebeka je stekla obožavaoce, među kojima je bio i Bards, piše Reel Reviews.

On je uznemiravao i pratio pune tri godine. Pisao joj je pisma pa čak i doleteo iz Tuskona u Los Anđeles kako bi je upoznao na snimanju serije „My Sister Sam“, ali obezbeđenje mu to nije dopustilo. Mesec dana nakon toga, vratio se u studio sa nožem, ali obezbeđenje ga je ponovo sprečilo da dođe do mlade glumice.

1989. godine, Rebeka je glumila u filmu „Scenes from the Class Struggle in Beverly Hills“ gde se u jednoj sceni pojavljuje u krevetu sa muškarcem. Bardsa je to navodno razbesnelo pa je odlučio da je „kazni“ zbog toga. Unajmio je privatnu agenciju da pronađe njenu adresu, a brat mu je pomogao da nabavi pištolj (u to vreme je imao samo 19 godina).

Rebeka se u to vreme spremala za audiciju za ulogu u trećem nastavku „Kuma“. Pozvonio joj je na vrata i predstavio se, ona ga je prepoznala i rekla mu da više ne dolazi k njoj. Za sat vremena se ponovo vratio i upucao je zbog čega je osuđen na doživotni zatvor.

Ovaj događaj se do danas smatra jednim od najstrašnijih holivudskih ubistava.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

rebeka šeferubistvo
Komentari (0)
Dodaj komentar