Mobilni telefon na letovanju

Imate mobilni telefon i verovatno vam je teško da zamislite život bez njega. Nemogućnost da u svakom trenutku iz privatnosti sopstvene sobe pozovete prijatelje, da s njima razmenjujete poruke, nemogućnost da u svakom trenutku budete dostupni… To vas ne bi obradovalo. A da do toga ne bi došlo, evo kako da vaše mezimče što duže traje.
Mobilni telefon ne sme da bude na visokoj temperaturi. Ako vidite da mu se zacrneo ekran, znači da je temperatura previsoka da bi mogao da funkcioniše. Smesta ga sklonite s takvog mesta. Kada se mobilni telefon previše ugreje, može da strada i baterija. Ipak, najverovatnije će desiti samo to da će joj se vek trajanja znatno skratiti, pa ćete morate svaki čas da je punite. U veoma retkim slučajevima pregrejana baterija može i da eksplodira. Još jedna nezgoda koja može da se desi s pregrejanim mobilnim telefonom jeste to da se plastika deformiše, a onda mobilni možete samo da bacite.
Pored toga, mobilni telefon treba čuvati i od vode, što znači da ne bi trebalo da ćaskate preko mobilnog dok se kupate. Jedna kap vode mogla bi da izazove kratak spoj ili da učini da krajevi korodiraju. To se dešava ako je mobilni telefon uključen, a ako je isključen, a pokvasi se prilikom neke nezgode, brzo izvadite bateriju, rastavite telefon na delove i ostavite ga da se dobro osuši. Ukoliko je voda u koju je upao slana, mora se isprati slatkom.
Ako se desi da mobilni telefon upadne u pesak ili nešto slično, možete imati poteškoća s tipkama, a može se desiti i da mobilni više ne prepoznaje karticu, pa čak i kratak spoj. U takvoj situaciji možete pokušati da nečistoću očistite štapićem za uši ili debljom iglom, ali bolje je da odnesete mobilni u servis i nadate se da tamo mogu da ga spasu. U suprotnom, moraćete da kupite novi telefon.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

letovanjemobilni telefoniodmorisms poruke
Komentari (0)
Dodaj komentar