Moć zelene boje

Nežnozelena boja asocira na mlado lišće, prolećno zelenilo i svežinu prirode. Priroda je ono što gradskom čoveku i te kako nedostaje, a kad već zbog svog stila života nije u prilici da u njoj boravi onoliko koliko bi želeo i koliko bi trebalo njegovom psihofizičkom zdravlju, postoji i drugačije rešenje. Enterijer svog doma možete osvežiti zelenom bojom nežnih pastelnih tonova i na taj način nadoknaditi nedostatak kontakta s prirodom.

Ovom bojom može se obojiti samo jedan ili dva zida dnevne sobe i povezati istom nijansom s površinom stola ili, recimo, abažurom lampe. Ne preporučuje se da svi zidovi sobe budu iste boje, jer to može da deluje pomalo pretenciozno. Ako dva zida obojite u zeleno, za druga dva bilo bi idealno da budu beli ili boje slonove kosti.

Ko je konzervativnijeg ukusa i ne želi da mu zidovi dnevne sobe imaju boju pirea od graška, a voljan je da deo stana ipak osveži nijansama zelene, ima drugačiju mogućnost. Uzan, dugačak hodnik izgledaće mnogo privlačnije ako se njegovi zidovi dekorišu uzdužnim prugama različite širine u tri nijanse zelene boje kombinovane s belom ili bež. Uostalom, pogledajte časopise, možda će vam oni pomoći da se lakše opredelite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar