Muškarci, pokorite se svojim gazdaricama!

Tajvanski web-portal SheSay.com je započeo sa radom pre 8 meseci, a već ima 200.000 registrovanih korisnika i mesečno 700.000 pregledanih strana. Šta ga je to učinilo tako popularnim?

Tu su tračevi, vesti i drugi, manje ili više, uobičajeni sadržaji za jednu zabavno-neobaveznu stranicu. Uzrok popularnosti leži u Internet-igrici koju registrovani korisnici vrlo rado igraju, a ona se zove She say (Ona kaže, ona naređuje).

U ovoj online-zanimaciji žena može da se ponaša prema muškarcu, kao prema kućnom ljubimcu ili robu – ona je njegova gospodarica, a njegov je zadatak da joj se dodvori i osvoji njenu naklonost. A da bi to postigao mora da bude poslušan, da prihvati njenu dominaciju i ne buni se.

U pitanju je preokretanje tradicionalnih muško-ženskih uloga u kineskoj zajednici, gde je on gospodar, a ona se pokorava. On vodi glavnu reč, a ona sluša. U igri je sve drugačije, i na ovom sajtu (na žalost dostupnom samo na kineskom), ona može da postane „glavna“.

Jedna od „gospodarica“, Chang Hui-ya, 29-godišnja prodavačica, kaže: „Imam dva ljubimca, dva muškarca. Sa njima pričam o temama koje nikad nisam ni dotakla sa svojim dečkom. I njima mogu da kažem sve ono što mi nikada ne bi palo na pamet da kažem u stvarnom svetu, jer znam da ne znaju ko sam i ne mogu da me kontaktiraju, osim ako ja to ne poželim.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar