Muževni Italijani

Evo nas ponovo u nezaobilaznoj Italiji. Razlog za to je vrlo jednostavan – proleće je i mnoštvo turista sliva se u pravcu ove prelepe zemlje, koju osećamo prilično bliskom, ali samo naizgled.
Običaji ove mnogima drage zemlje često su veoma različiti od naših. Zato proučimo još jedan, upečatljiv. Mnoge pripadnice lepšeg pola se nemalo začude kada ih Italijani, posle krajnje bezazlenog pitanja tipa: „Molim Vas, gde je ta-i-ta crkva ili taj-i-taj muzej?“, počnu obasipati komplimentima. Naravno, nisu Apeninci ni toliko navalentni, ni toliko očajni da moraju da nasrnu na svaku turistkinju koju vide.
Odgovor na to je, kao i sve u Italiji, skriven duboko u temperamentu naroda. U pitanju je doživljaj sopstvene muževnosti. Dakle, Italijani smatraju da su nemuževni, gotovo aseksualni, ako ne i nešto gore od toga, ukoliko se ne osvrnu za nekom lepom ženom, ne dobace joj, ne komplimentiraju joj, ili ne zatrube za njom. Neretko ćete videti mladiće koji voze svoje devojke na vespama i trube za prolaznicama, a njihove devojke nisu ljubomorne. Naprotiv! I one bi smatrale da njihov muškarac nije pravi muškarac, već više neka krpa od čoveka, ili beznadežno bespolan, ukoliko ne bi pokazao da njegova muževnost još funkcioniše i na drugom mestu.
Naravno, samo je flert dopušten i samo dobacivanje. Sve preko toga se vatreno i drastično kažnjava, čak i više nego kod drugih naroda. Ipak, morate shvatiti poentu – ne ljutite se na Italijane. Oni samo žele da u svojim očima, vašim očima i očima Italijanki budu „veći muškarci“. Ne žele da vas uvrede svojom navalentnošću. Srećan vam put u Italiju!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

flertitalijakomplimentimuskarcitemperament
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Manuela Jović

    Članak je super. Napišite još nešto o Italiji, toj predivnoj zamlji. Doduše, nisam imala prilike da je posetim, ali nadam se da hoću za nekoliko godina.