Na oblaku mirisa

Smena godišnjih doba pravo je vreme za promenu parfema. Pošto hladnoća umanjuje jačinu mirisa, zimi se nose „teži“ parfemi, dok su u toplim mesecima prijatniji nežniji mirisi cvetnih i voćnih nota.

Kada birate nov parfem, prvo ga pomirišite, a ako vam se svidi, nanesite ga na kožu i sačekajte nekoliko minuta. Tek ako vam se i tada bude dopadao, možete biti sigurni da ste pronašli pravi parfem za sebe. Probe su neophodne zbog toga što se mirisi različito ponašaju na koži različitih ljudi. Miris traje duže kod osoba s masnom kožom, jer ona duže zadržava prirodnu vlažnost. Čak i na telu istog čoveka jedan parfem može mirisati drugačije ako je osoba pre toga jela jako začinjenu hranu.

Da biste duže širili oko sebe prijatan miris, nanesite parfem na ključne tačke: na unutrašnju stranu zglobova na rukama, iza ušiju i na dekolte. Isprobajte i malu tajnu istočnjačkih žena i nanesite kap parfema na stopala kako biste celog dana hodali po oblaku mirisa. Nanošenje parfema je prava umetnost. Da bi duže trajao, treba ga stavljati u slojevima, to jest, nekoliko puta po kap. Ako želite da ga ravnomerno rasporedite, isprobajte taktiku poznatu kao oblak parfema – isprskajte parfem ispred sebe, a onda zakoračite u kišu mirisnih kapljica. Da bi oslobodio svoj pravi miris i izmešao se s mirisom vaše kože, parfemu je potrebno oko sat vremena. Zato ga ne treba stavljati neposredno pred izlazak iz kuće, već nešto ranije. Ako imate suvu kožu, parfem će se na njoj duže zadržati ukoliko prethodno namažete kožu hidratantnom kremom bez mirisa.

Kada nosite parfem, nikada nemojte trljati zglobove jedan o drugi, jer ćete pokvariti njegovu mirisnu notu. Ne prskajte ga na odeću jer može da je isfleka. Uvek se prvo namirišite pa tek onda stavljajte nakit pošto sastojci parfema mogu da unište sjaj i skinu polituru s nakita. Parfeme čuvajte dobro zatvorene, na tamnom i hladnom mestu. Ne kupujte velike bočice i ne čuvajte ih za specijalne prilike pošto im je rok trajanja dve do tri godine. Izbegavajte nošenje parfema u tašni jer mućkanje može da poremeti njegove mirisne komponente i skrati mu vek trajanja. Bočice sa skupim mirisima čuvajte kod kuće, a na putovanje ponesite dezodorans ili toaletnu vodu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar