Na skijanje u Dubai

Ko je bio u Dubaiju, mogao je svega i svačega da se nagleda, čak i onog najneočekivanijeg. Sada je u arabijskoj vrelini otvoren novi ski-centar!

Centar za alpsko skijanje u zatvorenom otvoren je tokom decembra u najbogatijem gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata, sa sve glečerskim vetrovima i ledenicama, ali bez lavina na vidiku. „Ski Dubai Dome“ imaće više od 6.000 tona pravog snega, a turisti će moći da ga posećuju cele godine, i to odmah posle, recimo, sunčanja na plažama.

Ova investicija vredna je 272 miliona dolara i predstavlja poslednji ekstravagantni projekat zalivskog emirata, posle čuda kao što su najviša zgrada na svetu ili jedini podvodni hotel. U ovom izolovanom zdanju mlaznjaci raspršuju pravi sneg po padinama, na veliku radost gostiju, od kojih su velika većina Arapi koji prvi put dodiruju sneg.

„Ski-Dubai“ velik je kao tri fudbalska igrališta i može da primi 1.500 posetilaca u isto vreme. Ima ski-staze raznih stupnjeva težine, a najduža staza ima 400 metara, s visinskom razlikom od 62 metra. Takođe, tu su i pećine od leda sa sve zavijajućim vetrom, kafići „Avalanš“ i „Sent Moric“, u kojima se može popiti topla čokolada pored kamina u kojem pucketa vatrica, kao i kristalnoplavo nebo nad glavama posetilaca.

Smatra se da će „Ski Dubai Dome“ biti najveća skijaška atrakcija u regionu, budući da samo Liban i Iran imaju ski-centre, ali jedino „Ski-Dubai“ ima savršene uslove za skijanje u toku cele godine. Turistički poslenici Emirata smatraju da će ova atrakcija uveliko preteći „London Eye“ ili „Eurodisneyland“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar