Najlepša žena i najprivlačniji muškarac

Najlepša žena? Kako ona izgleda? Prvi od mogućih odgovora je: kao Michelle Pfeiffer. Drugi glasi ovako: imala bi nos Nicole Kidman, oči Winona-e Ryder, usne Kim Basinger, bradu Sandra-e Bullock, obraze Jennifer Lopez i telo Salma-e Hayek.

Prvi odgovor potiče od doktora Stephen-a Marquand-a, estetskog hirurga iz Kalifornije koji je, posle godina istraživanja i proračunavanja, došao do formule lepote. Ona je sadržana u broju koji je on nazvao PHI, a iznosi 1,618.

Ovaj broj označava idealan odnos između elemenata lica: idealna širina usta je, npr. 1,618X širina nosa. Na isti način moguće je odrediti i idealne razmere ostalih crta lica. Primenjujući svoju formulu, doktor Marquand je proučavao lica slavnih žena i došao do rezultata koji kaže da Michelle Pfeiffer odgovora merilima savršene lepote. Njegova top lista izgleda ovako:

  1. Michelle Pfeiffer
  2. Christy Turlington
  3. Julia Roberts
  4. Audrey Hepburn
  5. Meg Ryan

Što se tiče drugog odgovora na pitanje, datog na početku ovog teksta, u pitanju je ispitivanje koje su dva plastična hirurga sa Beverly Hills-a sprovela među 1.000 svojih pacijentkinja tokom 2000. godine. Rezultati pokazuju kako bi Amerikanke volele da izgledaju, ali i koje su holivudske glumice trenutno najpopularnije. Koliko bi ovakvo zadovoljstvo, odnosno kompletan tretman i pretvaranje u „savršenu ženu“ koštali? Dva hirurga su primenili trenutno važeće cenovnike svojih usluga i kažu: oko 35.000 dolara.

Oni su takođe sproveli istraživanje i među pripadnicima jačeg pola, i došli do „formule“ idealnog muškarca: usne Brad-a Pitt-a, oči Tom-a Cruise-a, obrazi Johnny-ja Depp-a, brada Keano Reeves-a, vilice Harrison-a Ford-a i kosa Richard-a Gere-a. Sastavili smo glavu, još samo da dodamo telo – prema istraživanju, vlasnik idealnog je Matthew McConaughey.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar