Najpopularnija imena za devojčice i dečake u svetu, a obožavaju ih i u Srbiji

Prva polovina 2019. godine je iza nas, pa je portal BabyCenter sastavio listu najpopularnijih imena do sada. Analizirali su desetak hiljada registrovanih imena za bebe na svojim stranicama u poslednjih šest meseci, kako bi saznali šta se to roditeljima sviđa. Otkrili su neke prilično zanimljive trendove.

Naime, zaključuju da Bregzit ima i te kako važan uticaj na potomke, jer su roditelji u Velikoj Britaniji najčešće birali „jaka i stabilna“ imena, kao što su Džejson, Džon, Hana i Ema.

Popularnost imena David je takođe u porastu, kao i Greta među devojčicama. Zabeleženo je i povećano interesovanje za imena povezana s prirodom, poput Ajvi (bršljan).

Nasuprot trendovima, imena koja prema popularnosti zauzimaju prva mesta nisu veliko iznenađenje. U 2018. najpopularnija imena za devojčice su bila Sofija, Olivija i Ema, od kojih su dva ostala među top tri i ove godine.

Najpopularnija imena za devojčice u 2019. su: Olivija, Sofija, Lili, Ava, Mia, Isla, Amelija, Freja, Izabela, Emili, Arija, Evia, Grejs, Ela, Ajvi, Sofi, Vilou, Šarlot i Elsi.

Najpopularnija imena za dečake u 2019. su: Muhamed, Noa, Džordž (Đorđe), Oliver, Čarli, Hari, Leo, Artur, Džek, Fredi, Džekson, Itan, Džejkob, Teo, Oskar, Alfi, Henri, Arči, Džošua i Tomas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

imena
Komentari (0)
Dodaj komentar