Najskuplji hoteli na svetu (1)

Koji su najskuplji hoteli na svetu?
Na 10. mestu nalazi se „Hotel Meurice“ i u njemu apartman „Belle Etoile Suite“, koji staje 7.000 dolara za noć i tako predstavlja najskuplji apartman u hotelu. Hotel se nalazi u Parizu, u ulici Rue de Rivoli. Do apartmana u potkrovlju može se doći privatnim liftom, kojim stižete u mermerno predvorje. Ceo apartman uređen je u stilu Šarla X, što podrazumeva teške draperije, velike kristalne lustere, murale i raskošan nameštaj.
Na 9. mestu nalazi se „The Ciragan Palace Hotel Kempinski“ i u njemu apartman „Sultan’s Suite“, u kom noćenje košta 7.500 dolara. Ovaj hotel nalazi se u Istanbulu, pored Bosfora. Prvobitno je bio dom poslednjih otomanskih sultana. Mesto je menjalo vlasnike sve do 1986. godine, kada ga je otkupio lanac hotela „Kempinski“. Hotel je potom renoviran 1991. godine. Danas se sastoji od dve građevine – stare palate i novog hotela.
Na 8. mestu je „Regent Beverly Wilshire“ i u njemu apartman „Penthouse Suite“, koji staje 7.500 dolara za noć. Ovaj hotel je ponos Los Anđelesa i istog je godišta kao i Akademija za dodelu Oskara. Pomenuti apartman nalazi se na 14. spratu krila Beverly i sadrži tri spavaće sobe, kružni balkon, trpezariju za svečane obroke, dnevnu sobu i kuhinju. Opremljen je modernim nameštajem. Veliko kupatilo je celo u prozorima, ima dve tuš kabine i toalet s daljinskim upravljačem i slušalicama.
Na 7. mestu je „The Fairmont Hotel“ i apartman „Penthouse Suite“, u kom noć staje 10.000 dolara. Ovaj apartman u potkrovlju nalazi se u San Francisku i zauzima ceo osmi sprat hotela. Ima tri spavaće sobe, trpezariju za 50 zvanica, kuhinju, biblioteku s oslikanom tavanicom. Tu se nalazi i sala za bilijar, koja je od poda do tavanice prekrivena persijskim pločicama, a ima i četiri kamina. Elementi u kupatilu izrađeni su od 24-karatnog zlata. Pored svega toga postoji i tajni prolaz sakriven iza polica s knjigama u biblioteci.
Na 6. mestu je „Hotel Cala di Volpe“, gde se nalazi „Presidential Suite“, koji košta 13.879 za noć. Ovaj hotel je na čuvenoj Costa Smeralda – Smaragdnoj obali, u istočnom delu Sardinije. Hotel je postao poznat šezdesetih godina prošlog veka, kada ga je kupio Aga Kan (Aga Khan) i ubedio svoje prijatelje iz džet-seta da otpočnu izgradnju vila i jahting klubova na prelepom, ali tada nerazvijenom ostrvu. Obala je poslužila i kao scenografija za film o Džemsu Bondu 1977. godine pod nazivom „Špijun koji me je voleo“. Luksuzni apartman ima tri spavaće sobe, tri kupatila i dve dnevne sobe. Najbolja stvar u njemu je privatni bazen na otvorenom, ispunjen morskom vodom. Apartman je uređen u rustičnom, ali luksuznom stilu. Takođe, ima svoj solarijum, kao i DVD biblioteku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hotelinajskupli na sveturang-listaturizamzabava
Komentari (0)
Dodaj komentar