Najteži dani zvezde serije „Beverli Hils“

Šenon Doerti, glumica najpoznatija po svojoj ulozi Brende Volš u seriji „Beverli Hils 90210“, u razgovoru za američke medije otkrila je da se njen rak dojke proširio na limfne čvorove, a tokom jedne od operacija otkriveno je kako je moguće da su se neke ćelije raka proširile i dalje od limfnih čvorova. Zbog toga ide na hemoterapiju i na zračenje.

Takođe, otkrila je da je u julu odstranila jednu dojku. Rak dojke otkriven joj je u februaru 2015. i do sada je prošla tri od osam rundi hemoterapije.

Rekla je da su najstrašniji deo njene borbe – nepoznanice. Da li će hemoterapija funkcionisati, hoće li zračenje imati učinka? Hoće li morati ponovo da prolazi kroz to ili će dobiti drugi rak?

Uprkos velikoj podršci lekarskog tima, Šenon je doživela emotivnu reakciju kada je isprobavala novi grudnjak nakon mastektomije.

„Bilo je to traumatično i stravično. Tada nisam ništa mislila o tome, ali moja majka je otišla sa mnom i ja sam se rasplakala u garderobi i istrčala napolje, sela u auto i plakala“, ispričala je 45-godišnja glumica, prisetivši se sada tih događaja sa smeškom.

Jedno od najtežih iskustava u borbi sa rakom bilo joj je gubitak kose s frizurom po koju je mnogobrojni gledaoci pamte još iz dana kada je glumila Brendu.

Nakon druge hemoterapije kosa joj je izgledala kao da ima dredove, a kada je pokušala da je očešlja – počela je da ispada. „Sećam se da sam držala cele pramenove kose u rukama i otrčala majci plačući ‘moja kosa, moja kosa, moja kosa'“, ispričala je Šenon.

Na kraju je odlučila da obrije celu glavu. Napravila je to u etapama, prvo se ošišala kratko, a na kraju je brijačem odstranila svu kosu. Sada nosi šalove preko glave, a neke od šalova lično joj je poslala dizajnerka Dajana fon Furstenberg.

Za vreme šišanja Šenonin suprug Kurt Isvarenko, sa kojim je u braku pet godina, radio je u Meksiku pa nije mogao da bude sa njom kad se ošišala. Šenon mu je poslala fotografije i video snimke, a on joj je odgovorio: ‘Privlačna si i bez kose’. Poznata glumica ističe pritom da je imala veliku pomoć porodice i prijatelja u borbi sa rakom.

Otvoreno je progovorila o mučninama i povraćanju i napadima slabosti kada je suprug morao da nosi u auto i vozi onkologu da je spoji na infuziju. Njena iskrena ispovest, nada se, možda će pomoći i drugima koji se bore kao i ona sa ovom opakom bolešću.

„Lakše je živeti sa rakom ako znam da pomažem barem jednoj osobi“, zaključila je Šenon.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

rak dojkeŠenen Doerti
Komentari (0)
Dodaj komentar