Napravila 17 ručkova i 6 užina, a imala je samo JEDNO PILE!

Jedna mama je na Fejsbuk stranici gde se pravi hrana za jedan dolar otkrila kako je uspela od samo jednog pileta da napravi čak 17 glavnih obroka i 6 užina! Kako prenose mediji, uz malo povrća, pripremila je supe, pite, variva…

„Prvo smo jeli punjenu pečenu piletinu, pečeni krompir, šargarepu, kupus, karfiol, tikvice, mladi luk i umak. To su bile tri porcije“, počela je da nabraja.

„Potom smo ostatke hladnog mesa narezali i jeli s pire krompirom i kiselim krastavcima. To su bila dva obroka. Onda sam napravila pitu s piletinom i pečurkama, koju smo jeli s graškom, karfiolom, artičokom i tikvicom. Bile su to četiri porcije“, nastavila je.

„Za ručak smo pojeli sendviče s piletinom. Od kostiju sam skuvala temeljac i napravila četiri porcije supe od polovine temeljca, a od druge polovine sam napravila još četiri porcije variva s piletinom i graškom. Od preostalog mesa pripremila sam osam uštipaka spremnih za zamrzivač”, zaključila je snalažljiva mama i priložila fotografiju.

Napomenula je kako sve povrće nije morala kupovati jer ponešto od toga imaju u vrtu – tikvice, mladi luk, grašak i artičoke.

Najvažniji podatak ipak nije otkrila – koliko ima članova porodice. Žene okupljene u spomenutoj grupi na bile su oduševljene. Neke su čak ovoj mami predložile da snima videa o tome kako priprema štedljiva jela i objavljuje ih, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pileručak
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Zaboravila je da napomene da pile ima pet kilograma.