Napravili farmerke od recikliranog teksasa i plastičnih boca

Francuska marka specijalizovana za proizvodnju farmerica Bonobo džins, filijala grupacije Bomanoar poznato po svojim ekološkim angažmanima, lansirala je ograničenu kolekciju farmerica Ribrt (Rebirth) od recikliranog teksasa i poliestara dobijenog preradom upotrebljenih plastičnih boca.

Farmerice se mogu kupiti u svih 390 prodavnica kompanije.

Tim pronalazača je radio dve godine na novoj vrsti recikliranog teksas platna, prenosi list Figaro.

Ograničena serija kolekcije Ribrt ima četiri modela farmerica i dva  modela jakni od materijala u čijem sastavu je 25 odsto recikliranog teksas platna, 25 odsto recikliranog poliestera i 50 odsto od novog tekstila.

Farmerice Ribrt koštaju oko 69 evra.

„Tehnički izazovi su brojni, počev od prikupljanja tkanina koje su dovoljno očuvane i kvalitetne da bi bile pogodne za reciklažu. Zato je kolekcija Ribrt plod kolektivnog rada u saradnji sa našim dragocenim partnerima pre svega sa Releom, francuskim liderom za prikupljanje stare garderobe i preradu teksa“, objasnio je direktor marke Bonobo Džins Gzavijer Pridom.

Bonobo je poznat po svom ekološkom opredeljenju.

Švedska kompanija H&M u septembru  je takođe lansira novu ekološku kolekciju Klouz d Lup (Close the Loop) napravljenu od recikliranog pamuka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

farmerkereciklaža
Komentari (0)
Dodaj komentar