Naša Tijana

Odbačena beba kengura dobila je mleko koje joj je spaslo život!
Ova vest dolazi nam pravo iz Beograda. Eto, jednom smo se i mi našli na stranicama inostranih vesti.
Preplašena kengurica u beogradskom zoološkom vrtu ispustila je svoju bebu iz torbe i sada ne dozvoljava da se to sićušno stvorenje popne nazad u torbu. Zato je izvedena međunarodna spasilačka intervencija.
Radnici beogradskog zoološkog vrta kažu da je šest meseci stara Tijana ispala iz torbe prošlog meseca, nakon što je njenu majku preplašio emu – velika australijska ptica.
Bebu kengura, koja bi se normalno hranila majčinim mlekom u tobri, sada hrane u inkubatoru specijalnim mlekom koje su donirale Australija, Sjedinjene Američke Države i Nemačka.
"Zoološki vrt je uradio fantastičan posao", rekla je australijska ambasadorka u Beogradu, Kler Birgin, nakon što je pristigla pošiljka kengurovog mleka. "Zaista su joj spasli život."
Mainga Hamadahamane, radnik zoološkog vrta, kaže da je pomoć zooloških vrtova iz Australije, Nemačke, Češke, SAD i Belgije spasla Tijani život.
"Bez njih, ona ne bi bila živa", rekao je on mazeći malu kenguricu.
Čuvari zoološkog vrta su rekli da će Tijanu hraniti iz flašice sledećih nekoliko meseci, pre nego što pređe na pirinač i banane.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beogradkengurtijanazabavazanimljivostizoo
Komentari (0)
Dodaj komentar